Drogok, kábítószer

Heroincsempésszel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Rendőrség

Tavaly májusban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren ellenőriztek egy férfit, aki a testében 61 darab kapszulában, csaknem 900 gramm heroint csempészett.

A vádirat szerint  egy 59 éves férfit 2021. május 21. napja előtt egy ismeretlen személy megbízta azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatásért utazzon Brüsszelbe, majd onnan csempésszen heroint Magyarországra. A férfi a megbízást elvállalta, ezért 2021. május 21-én Amszterdamba, majd onnan Brüsszelbe utazott. A férfi 2021. május 22-én átvett és lenyelt 61 darab, összesen csaknem 900 gramm heroint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon a testébe rejtett kábítószerrel másnap repülővel Budapestre utazott.

A vádlottat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai ellenőrizték. Az orvosi vizsgálat kimutatta a testüregében lévő heroinkapszulákat.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság által lefolytatott nyomozás eredményeképpen a Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Kép: illusztráció.