Bíróság, kalapács

Felesége új élettársának életére tört a börtönből szabadult férfi

Rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki felesége új élettársának kezét és fejét verte szét egy puska tusával.  

A vádirat szerint az elkövető börtönbüntetése alatt felesége új párkapcsolatot létesített. Amikor a férfi szabadult, a nő ezt személyesen is közölte vele, és ekkor már új élettársával élt Pécelen.

A férfi nem tudta elfogadni a kialakult helyzetet. 2019 júliusának egyik délutánján megjelent a pár lakóhelyéül szolgáló lakókocsinál, majd belépve azonnal felvett egy recés élű kenyérvágókést. A késsel felesége combján két felületes vágást ejtett, erre az asszony kimenekült a lakókocsiból. Ezután az elkövető az új élettárssal dulakodott, majd megragadta a sértett légpuskáját. A támadó a fegyvert ütlegként használva, annak tusával többször is nagy erővel lesújtott a sértett fejére és védekezésként felemelt kezére. Végül a megtámadott férfinak sikerült kijutnia a lakókocsiból, az elkövető pedig elmenekült.

A támadás következtében a nő könnyű sérüléseket szenvedett, de a sértett férfi jobb singcsontja eltört és homloka is betört. A sértett férfi súlyosabb, akár halálos kimenetelű sérüléseinek elmaradása részben a védekezésének, részben pedig a véletlen szerencsének köszönhető.

A Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen emberölés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.