Gyorskiszolgáló pizzériában késelt

Rendőrség

A vád szerint a 25 éves férfi nem tudta kifizetni a megvásárolni kívánt pizza szeletet, majd ezután még az üzlet alkalmazottját is megtámadta, egy késsel a sértett nyaka felé szúrt; a súlyos, életveszélyes sérülés elmaradása kizárólag a sértett ellenállásának volt köszönhető.

A vádirat szerint a vádlott 2019. június 5-én éjjel ittas állapotban bement a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtérnél található üzletbe, hogy pizzát vegyen magának. Az üzlet néhány négyzetméter alapterületű vendégterét egy üveges kínálópult választotta el a konyharésztől.

Az üzlet alkalmazottja – aki az ügy sértettje – kiszolgálta a vádlottat, aki kifizette a megvásárolt pizza szeleteket, majd kiment és az utcán elfogyasztotta azokat.

Kis idő múlva visszatért az üzletbe és kért egy újabb pizza szeletet, amelyet a sértett az üveges pult tetejére tett. A vádlott elővette a pénztárcáját, hogy fizessen, azonban abban nem volt készpénz. Ezután a zsebeiben keresgélt, és közben azt is felvetette, hogy a sértett csapta be őt az előző vásárlásakor. A sértett ez ellen tiltakozott, és felajánlotta, hogy a vádlott visszanézheti a kamerafelvételeket is.

A vádlott ezután közölte, hogy mégsem kéri a pizza szeletet, majd a kezeit zsebre tette. A kínálópult mellett álló sértett oldalra fordult, hogy visszategye a pizza szeletet a helyére. A vádlott ekkor azonban hirtelen odalépett hozzá, elővett a nadrágzsebéből egy zsebkést, és azzal a sértett nyaka felé szúrt. A sértett próbálta a váratlan támadást kivédeni és kissé elhajolt, miközben ráfogott a vádlott kést tartó kezére. A testi erőfölényben lévő sértettnek végül sikerült eltolni magától a támadóját, aki kiszabadult a sértett fogásából és kiszaladt az üzletből.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán egy metszett sebzést szenvedett el, azonban a támadás módjára, eszközére, illetve erejére figyelemmel, a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszélyes sérülés veszélye is fennállt. A súlyosabb sérülés elmaradása annak köszönhető, hogy a sértett ellenállt.

A Fővárosi Főügyészség a 25 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük