Kontármunka a tűz hátterében

Rendőrség

A III. kerületi nyomozók négy embert hallgattak ki gyanúsítottként a Dinamó utcai tűzeset miatt.

Az óbudai Dinamó utcában 2020. január 12-én 18 óra 15 perc körül egy faházban tűz keletkezett, és az ingatlan teljesen leégett. A tűz további két szomszédos épületre és több melléképületre is átterjedt, valamint a hőhatás miatt a kigyulladt házak felett húzódó magasfeszültségű vezeték is leszakadt. A leszakadt vezeték rázuhant az alatta lévő épületekre, melynek következtében az egyik lakóépület kigyulladt, valamint egy férfi megsérült. A Katasztrófavédelem munkatársai több egységgel vonultak a helyszínre, majd a nagyfeszültségű vezeték áramtalanítását követően megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

A tűzoltási munkálatokat követően a helyszínen tartott tűzvizsgálat elsődleges véleménye alapján bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága a helyszínen szemlét tartott és közveszélyokozás gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi- és tűzvédelmi szakértő megállapította, hogy a tüzet egy szabálytalanul bekötött kályha okozta. A nyomozás adatai szerint a kályhát, illetve annak füstelvezető rendszerét három férfi és egy nő kötötte be szakszerűtlenül.

Az óbudai nyomozók az 50 éves H. Tibort, a 32 éves H. Lászlót, a 26 éves H. Árpádot és a 47 éves K. Bélánét gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük az eljárást a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le.

 

police.hu