Mol: nem volt Mol alkalmazott a pakisztáni támadás helyszínén

Gazdaság

 Nem volt jelen Mol alkalmazott a vállalat által üzemeltetett pakisztáni kutaknál, ahol támadás érte a biztonsági erőket. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállították és biztonsági üzemmódba helyezték, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik – közölte a Mol kedden az MTI-vel.

Fegyveres támadás érte a Mol pakisztáni olajkútját – közleményt adott ki a vállalat

Az olajtársaság tájékoztatása szerint a támadás a Mol által üzemeltetett TAL Blockban található két kút közelében történt. A  területet őrző biztonsági erők – pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök – 6 tagja életét vesztette, Mol alkalmazott azonban nem volt jelen a támadás helyszínén.

A Mol arról számolt be, hogy a támadás az üzemi területtől távol történt, a többi kúton pedig zavartalanul folyik a termelés, és leszögezték, hogy az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.

A pakisztáni hatóságok keddi közlése szerint a Mol-csoporthoz tartozó Mol Pakistan Oil and Gas Company afgán határhoz közeli Hangu körzetben található létesítménye ellen iszlamista szélsőségesek  intéztek támadást.