Újabb Wizz Air járatokat törölnek

Gazdaság

 2020. március 21. és április 10. között a máltai kormány által bevezetett utazási korlátozások miatt a Wizz Air törli Budapest, Debrecen és Málta közötti járatait.  Továbbá felhívják az  utasok figyelmét, hogy a Wizz Air moszkvai, szentpétervári és kazáni járatai továbbra is közlekednek, de az orosz kormány rendelkezése értelmében csak orosz állampolgárok léphetnek be az Oroszországi Föderáció területére. 

A légitársaság a törölt járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatja a törlésekről, amennyiben a jegyüket a légitársaság honlapján vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg. 

Az érintett utasok WIZZ számlájára automatikusan jóváírják a viteldíj összegének 120 százalékát, amelyet 24 hónapon belül használhatnak fel a Wizz Air termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására. Az utasok kérhetik a viteldíj visszatérítését is, amely azonban valamelyest hosszabb időt vesz igénybe. A bankszámlára vagy bankkártyára való visszautalás lépéseiről külön e-mailben küld tájékoztatást majd a légitársaság. 

Az utóbbi opciót választók az eredeti viteldíj 100 százalékát kapják vissza.