Kínába látogatott az ELTE delegációja

Egyetem
Borhy László rektor, Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és Ye Qiuyue, az ELTE Kínai Tanszék adjunktusa, az Egy Övezet Egy Út Kutatóközpont igazgatóhelyettese egyhetes kínai útja során kiemelt partnerintézmények vezetőivel találkozott és a kapcsolatok elmélyítésének további lehetőségeiről folytatott megbeszéléseket.

Borhy László és kísérete 2023. május 4-én a Zhejiangi Zeneművészeti Főiskolára látogatott, ahol Wang Rui rektor, Dong Dejun rektorhelyettes és Gan Wudong fogadta őket. Gan Wudong elismerését fejezte ki Magyarország legrégebbi egyetemének, amiért az közel 400 éve bocsát ki falai közül olyan neves szakembereket és tudósokat, mint például az általuk is nagyra becsült Kodály Zoltán. Bár a Zeneművészeti Főiskola fiatalabb intézmény – mondta a vezető –, lendületesen fejlődik. A folyamatos fejlődés érdekében a konzervatórium nagy hangsúlyt helyez a nemzetköziesítésre, azon belül is a különböző csereprogramok és intézményközi együttműködések kialakítására.

A konzervatórium és az ELTE együttműködésének fő pillére a hallgatócsere. A konzervatórium az elmúlt években 10-10 hallgatót küldött az ELTE Zenei Tanszéke által nyújtott részképzésre. A két intézmény jó alapokkal rendelkezik a kooperáció fejlesztéséhez, ezt mutatja az is, hogy már közös mesterképzési programot is kialakítottak, a Zenetanár double degree MA 2024 szeptemberében indul majd el.