Nagy sikerű koncertet adott a Los Angeles-i Greek Theatre-ben a Beatles együttes egykori dobosa, Ringo Starr

Világ

Nagy sikerű koncertet adott tegnap este a Beatles együttes egykori dobosa, Ringo Starr – hasonlóan világhírű pályatársaival – a Los Angeles-i Greek Theatre-ben. Ott jártunk a helyszínen.

Teljes teltház előtt játszott Ringo Starr & His All-Starrs Band tegnap este a Griffith Observatoriumtól kőhajításnyira lévő hatalmas szabadtéri színpadon, a Greek Theatre-ben. Közönségének nagy része igazi Beatles-generáció volt, akik több, mint fél évszázad elteltével is tanúbizonyságot tettek tegnap hűséges rajongásukról. A jó hangulatú koncert dinamikája magával ragadó volt, a rajongók együtt lélegeztek és énekeltek a sztárokkal, habár az ültetett nézők már kevésbé ugrottak fel a helyükről a gyorsabb Rock and Roll számoknál…

A 20. század legmeghatározóbb, legendás könnyűzenei együttesének, a Beatles-nek az eredeti négy tagjából ma már csak ketten élnek, Paul McCartney és Ringo Starr. Koruk ellenére azonban még mindketten aktívan zenélnek. Tegnap este a saját szemünkkel győződhettünk meg arról, hogy a 83 éves Ringo Starr lenyűgöző formában van. Gond nélkül dobolta végig az estét – még az utolsó számoknál sem mutatkoztak rajta a fáradtság jelei. Megjelenésében pedig inkább ötvenes éveiben járó rock-zenésznek látszik.

A Los Angeles-i helyszín csak az egyik állomása volt a világhírű dobos sok állomásos turnéjának, amelyen olyan előadók lépnek fel vele, mint Edgar Winter, Warren Ham, Steve Lukather, Hamish Stuart, Gregg Bissonette és Colin Hey. Ebben a felállásban 1989 óta játszik együtt a sok rocklegenda.

Ringo Starr a turnét ma már a kaliforniai borvidéken, Paso Roblesben folytatta, majd június 17-én San Jose-ban fejezi be a nyári koncertsorozatot. A turnénak még közel sincsen vége – szeptember 17-től újra útra kel a csapat. A kaliforniai Ontario után arizóniai, új-mexikói, montanai, floridai helyszíneken lehet majd találkozni a híres Beatle-lel és barátaival.

Ringo Starr fiatal korában zenészkarrierre vágyott, és a helyi zenekarokban kezdett dobosként játszani. 1962-ben csatlakozott a Beatleshez, és együtt töltötték a zenekar sikeres éveit, amelyek során világszerte hatalmas rajongótáborra tettek szert. Starr egyedi dobstílusa, a ritmusérzéke és a karakteres hangja meghatározóvá vált a Beatles zenéjében.

A Beatles feloszlása után Ringo Starr sikeres szólókarrirbe kezdett. Számos slágert és albumot jelentetett meg, amelyek között olyan ikonikus dalok találhatók, mint a “Photograph”, “It Don’t Come Easy” és “Back Off Boogaloo”. Emellett Starr aktív résztvevője volt a zenész- és művészeti projekteknek, valamint a jótékonysági tevékenységeknek.

Ringo Starr-t a rock and roll halhatatlanjai közé választották be, és számos elismerésben részesült a pályafutása során, többek között a Rock and Roll Hírességek Csarnokába történő felvétellel. Továbbra is aktív a zeneiparban, és az egyik legismertebb és legbefolyásosabb zenészek közé tartozik.

– Vida Virág –