Milken Institute 2023 Global Conference Snoop Dogg

Sztrájkolnak az amerikai forgatókönyvírók, így kommentálta az eseményt Snoop Dogg – exkluzív fotók!

Világ
A Milken Institute világkonferenciáján a 2023 Global Conference-en vett részt az énekes május 3-án, ahol a színpadon a szórakoztatóipar finanszírozásáról kérdezte a beszélgetés moderátora. Snoop Dogg ekkor hozta váratlanul szóba a forgatókönyvírók sztrájkát, amely éppen a panelbeszélgetéssel egyidőben zajlott Los Angeles utcáin. 

Snoop Dogg az írók oldalán foglalt állást. Arra hívta fel a figyelmet a maga sajátos stílusában, hogy a nagy bevételt hozó produkciók – amelyekben ő is részt vesz – haszna aránytalanul és etikátlanul oszlik el.
Az írók, akik szintén kreatív részei a produkciós folyamatnak, ahogyan ő is zeneszerzőként és előadóként, alig részesednek a haszonból. “Itt vannak ezek a nagy bevételű produkciók…  És hol van a pénz…?” – kérdezte a rapper.
Milken Institute 2023 Global Conference Snoop Dogg
A beszélgetés moderátora kiegészítette Snoop Dogg reflektálását azzal, hogy az amerikai forgatókönyvírók sztrájkjának csak egyik oka a bérkérdés, a másik oka a mesterséges intelligencia nagy iramú fejlődése, amely a Chat GPT terjedése és a filmiparban való alkalmazása miatt veszélyezteti a munkakörük fennmaradását.
– Vida Virág –