Olvasó küldte: így is lehetne oltani

Világ

Érdekes megoldást kapott lencsevégre.

“Miközben hazánkban hosszú sorokban, összepréselődve várnak sorukra a koronavírus-elleni vakcinát igénylők, van olyan ország, ahol ezt ügyesebben megoldják”

– írja olvasónk.

A felvételek Floridában, az Egyesült Államok délkeleti részén készültek egy úgynevezett “drive in” oltópontnál.

Mivel itt mindig jó idő van, nem zárt helyeken történik az oltás, hanem a városi parkokban.

Fel sem merült az, hogy valaki gyalog érkezik, minden az autós oltásra van kitalálva.

Igen, pontosan úgy, mint a meki ablaknál. És az egész rendszer úgy is van felépítve.

A Park főbejárata előtt 50 méterenként táblák voltak, hogy oltópont, tedd fel a maszkot, készítsd elő a fényképes igazolványod. A főbejáratnál állt egy ember, aki irányított, merre menjen a sor (annyira ki volt bólyázva, hogy esély sem lett volna más felé menni).

A bejáratnál is fotóztam, ott látszik a park neve és egy fehér truck, a Code Enforcement felirattal, talán a legjobban a magyar közterületfelügyelő áll hozzá a legközelebb. Ők felügyelik a rendet, bár nem volt mit, haladtunk szépen sorban. Jó floridai szokás szerint a sok ezer cm3-es autóban a motor járt, klíma ment.

Kb. 2 km-es araszolgatás következett a parkban kanyarogva (itt minden nagy), ez látszik is a fotókon, nézegettem, telefonálgattam és haladtam a parkban lévő műúton, a hosszú kocsisorban. Szinte minden autóban egy ember ült, volt, aki a kutyust is hozta. Kb. 1 óra lépésben haladás után odaértem az első sátorhoz, ahol tableten beazonosítottak, meg kellett mutatni egy fényképes igazolványt és az SMS-t, amit kaptam. Ott adtak egy papírt, amit sajnos nem tudtam lefotózni, mert felgyorsultak az események. Kb. 50 méterenként volt egy újabb sátor. És egy újabb ember egy újabb kérdéssel és egy újabb szélvédőre tűzött papírral

– írja a fotókat készítő blogger.

Részletes beszámoló itt.

Ekkora sor állt ma mínusz 2 fokban a debreceni tüdőklinika előtt