Budapesten vitatja meg a következő szezon költségvetését az IIHF tanácsa

Sport

A 2023/24-es idény költségvetéséről, valamint a közelgő világbajnokságok, olimpia és ifjúsági olimpia szervezésének előkészületeiről tanácskozik a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) legfőbb döntéshozó szervezete, a tanács Budapesten.

A szerdáig tartó programban szerepel parlamenti látogatás is, állami sportvezetők fogadják majd a Luc Tardif elnök vezette tanácsot, amelynek immár bő tíz éve van magyar tagja is Kolbenheyer Zsuzsanna személyében.

“Nagy sportdiplomáciai siker, hogy az IIHF rövid idő alatt több fontos tanácskozást hozott Budapestre. Októberben a jogi bizottság tanácskozott itt, február végén a nemzetközi szövetség a női hoki első csúcsfórumát tartotta nálunk ötven ország több mint száz képviselőjének részvételével, és most is szinte minden igazgató itt van” – mondta az MTI-nek Kolbenheyer, akit az IIHF a tanulmányában a top tíz személy közé jelölt, mint akik a legnagyobb hatással vannak a női szakágra.

A 46 éves, jogász végzettségű Kolbenheyer édesapja és testvére is jégkorongozott, ő maga pedig Magyarország első igazolt női hokisa volt 1990-ben. A magyar válogatottban 55 alkalommal szerepelt. Az IIHF tanácsába 2012-ben választották be, majd 2016-ban és 2021-ben megerősítették a helyén. A hazai szövetségben elnökségi tag.

(MTI)