Olasz-magyar: Anglia levadászva, jöhet a következő nagyvad

Sport

Bár az európai topbajnokságok küzdelmei többségében véget értek, és kitört a focistáknál is a klasszikus értelemben vett vakáció, nem mindenki lazíthat még. A fárasztó és kimerítő szezon után ugyanis júniusban a Nemzetek Ligájában kell helytállnia a résztvevőknek, köztük a magyar labdarúgó-válogatottnak is. Marco Rossi csapata egy mérkőzésen túl is van és nem kérdés, hogy sikerült-e ez a fentebb említett terv, hiszen kezdésnek Szoboszlai Dominik tizenegyesével legyőzték az Európa-bajnokság egyik döntősét, az angolokat. Ezt a mérkőzést egyébként ezúttal az UEFA zártkapus szankciói miatt mindössze harmincezer iskolás gyerek kísérőivel együtt tekintette meg a helyszínen, akik egy végig a mérkőzést irányító piros mezes magyar csapatot láttak a pályán, amely abszolút megérdemelten győzött Trianon évfordulóján. Nem volt azonban sok idő ezt megünnepelni, hiszen a fiúk kedd este 20:45-től (tv: M4 Sport) a legutóbbi Eb másik finalistájával, az olaszokkal játszanak majd Cesenában.

Brit sajtó: a magyar gyerekektől hangos fújolást kaptak a térdelő angol játékosok

Újabb komoly erőpróba vár tehát a magyar csapatra, amely az angolok elleni mérkőzésből kiindulva nem kétséges, hogy helyt fog állni a a Stadio Dino Manuzziban – (A. C. Cesena stadionja-szerk.) is. Ezen kívül a szövetségi kapitányunk talján származása okán is igencsak pikáns találkozóra van kilátás. Plusz a vendéglátók edzője, az Európa-bajnoki cím mellett Angliában és Olaszországban is sikerkovácsként bizonyító Roberto Mancini csapata is mindenképpen szeretne javítani hazai pályán. A németek ellen Bolognában ugyanis csak egy ikszre futotta az erejükből. Pellegrini vezetőgólja után Kimmich egalizált, így az olasz-német után nem kis meglepetésre a magyar csapat vezeti a “halálcsoportot” . Ezzel pedig nem jött be a kétkedők és károgók leggyakoribb és legpesszimistább jóslata, amely azt jövendölte, hogy ”pont és rúgott gól nélkül, utolsó helyen végzünk majd”. Úgy fest tehát, hogy az esélytelenek nyugalma és az európai topcsapatok jelenléte motiválóan hat a magyarokra, ami remélhetőleg még sok rúgott góllal és megszerzett ponttal fog párosulni.

Nincs azonban a mai napon vége a júniusi erőltetett menetnek, hiszen 11-én a Nationalelf látogat a Puskás Ferenc Stadionba majd három nappal később a ködös Albionba utaznak Szalaiék, ahol a közelmúltban sikerült pontot szereznünk a háromoroszlánosok ellenében. A németek ellen az Eb-n egyébként sikerült két éve egy eléggé emlékezetes kilencven percet produkálni, ahol kétszer is vezetett a meggypiros dresszt viselő Rossi csapat, de Joachim Lőw együttese szerencsésen egalizált a hajrában, így végül a németek jutottak tovább a csoportból. Ez pedig több volt, mint tisztes helytállás, így úgy gondolom, hogy egy pontra akár jók lehetnek a fiúk majd a Molineaux Stadionban is, Wolverhamptonban.

Végezetül egy, a Lokival kapcsolatos Nemzetek Ligája vonatkozás: Észak-Macedónia válogatottjaként a Babunski testvérek, David és Dorian eddig mindkét alkalommal csereként pályára lépve részese volt egy bulgáriai pontszerzésnek és Gibraltár kettőnullás legyőzésének is. Utóbbi összecsapáson Dorian gólpasszt adott a korábbi Videoton-játékosnak, Boban Nikolovnak. Júniusban ezen kívül még Grúziát fogadják, majd ugyancsak otthon játszva Gibraltár ellen gyarapíthatják eddigi pontjaikat.

– Faragó László –