Volt barátnőjét késelte meg egy féltékeny férfi Budapesten

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 40 éves férfival szemben, aki 2021 szeptemberében, egy VIII. kerületi lakásban rátámadt a volt barátnőjére, majd a lépcsőházba menekülő nőt egy késsel szurkálni kezdte. A támadás következtében az akkor 25 éves nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020-ban létesített egymással párkapcsolatot, amit azonban a sértett 2021 nyarán meg akart szakítani. A férfi ebbe nem nyugodott bele, ezért több alkalommal is megakadályozta a nőt abban, hogy az akkor még közösen lakott IX. kerületi lakást elhagyja, mégpedig úgy, hogy bezárta a sértettet a lakásba és erre az időre elvette tőle a mobiltelefonját is.

A nő végül 2021 szeptemberében végleg elköltözött a férfitól, egy VIII. kerületi bérelt lakásba. A vádlott még ugyanebben a hónapban megjelent a sértettnél, és féltékenységében egy kalapáccsal összetörte a nő televízióját, valamint erőszakkal elvette tőle a mobiltelefonját. Ezt követően – ismerve a feloldó kódot – jogosulatlanul belépett a sértett telefonjára telepített üzenetküldő alkalmazásokba, majd az egyik alkalmazáson keresztül, egy a sértettről készült intim felvételt küldött el a nő több munkatársának.

Pár nappal később, 2021. szeptember 27-én délelőtt a vádlott a sértett VIII. kerületi lakásához ment és megvárta, amíg a nő hazaérkezik. Amikor a sértett kinyitotta a lakás bejárati ajtaját, a vádlott mögé lépett, benyomta az ajtót, majd minden előzmény nélkül szidalmazni, rángatni kezdte a nőt, aki kimenekült a lakóház függőfolyosójára. A vádlott követte őt, a földre lökte, majd befogta a száját, hogy ne tudjon kiabálni. Ezután elővette a kulcstartóján tartott kését és azzal a sértettre támadt, ennek során testszerte szurkálni kezdte a nőt, miközben megöléssel fenyegette.

A dulakodás hangját, valamint a sértett segélykiáltásait meghallotta az egyik szomszéd, aki az éppen nála tartózkodó ismerősével együtt kiment a folyosóra. Látva a bántalmazást, rákiáltottak a vádlottra, és figyelmeztették, hogy hívják a rendőröket, ő azonban ezután sem hagyott fel a támadással. A sértett egy alkalmas pillanatban a szomszéd férfi irányába futott, aki berántotta őt a saját lakásába. A biztonsági rácson keresztül a vádlott még kétszer megszúrta a nőt, majd miután a lakásba nem tudott bejutni, elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a vádlottat rövid időn belül, annak IX. kerületi bérelt lakásánál fogták el. A férfi a nála lévő késsel önmagát is megsebesítette.

A sértett a bántalmazás során több mint egy tucat szúrt sérülést szenvedett, amelyek közül több életveszélyes volt. A vádlott cselekménye alkalmas volt a sértett életének kioltására, ennek elmaradása egyrészt a véletlennek, másrészt az időszerű és szakszerű orvosi ellátásnak volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a 40 éves férfit emberölés bűntettének kísérlete mellett – az azt megelőző cselekmények kapcsán – személyi szabadság megsértésével, rongálással, rablással, továbbá információs rendszer megsértésének vétségével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével is vádolja. A főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.