Letöltendő börtönt kapott egy bombával fenyegetőző férfi

Rendőrség

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon közveszéllyel fenyegetés bűntettében találta bűnösnek és tíz hónapnyi börtönre ítélte azt a férfit, aki bombával fenyegette meg az egyik budapesti rendőrkapitányságot, miután a párja szakított vele – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi – miután a párja szakított vele – 2021. június 22-én felhívta a 112-es segélyhívót és valótlan bejelentést tett mondván, bomba robban délután az egyik budapesti rendőrkapitányságon, amelynél a korábbi élettársa dolgozott.

A vádlott elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról – tették hozzá.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek talált férfit 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztéssel sújtották, továbbá elrendelték a vele szemben – hasonló bűncselekmény elkövetése miatt – korábban kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztés végrehajtását is.

Az indoklásban az eljáró bíró kifejtette, hogy a fokozatosság elve és a büntetési célok figyelembevétele mellett nem látja reális lehetőségét annak, hogy a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásánál enyhébb büntetés  visszatartaná a férfit a hasonló cselekmények elkövetésétől, hiszen a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésnek sem volt visszatartó ereje.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig három munkanap gondolkodási időt tartott fent az esetleges jogorvoslat bejelentésére – áll a közleményben.