Egy VII. kerületi szórakozóhelyen terjesztették a drogot

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy drogterjesztő banda öt tagjával szemben, akik kokainnal és marihuánával kereskedtek Budapesten oly módon, hogy az értékesítésre szánt drogot jellemzően az egyikük által üzemeltetett VII. kerületi szórakozóhelyen tárolták és onnan árulták.

A vádirat szerint a vádlottak – négy nigériai, valamint egy magyar-horvát állampolgárságú férfi – legkésőbb 2020 júniusától kezdve, egymás tevékenységéről tudva és egymással együttműködve értékesítettek kábítószert – kokaint és marihuánát – Budapesten. A vádlottak a beszerzett kábítószert az egyik nigériai férfi által üzemeltetett, VII. kerületi szórakozóhely alagsorában, valamint egy annak közelében lévő, két vádlott-társa által bérelt lakásban tárolták.

A bárt üzemeltető vádlott a vevőket mobiltelefonos alkalmazáson történő előzetes egyeztetést követően, a szórakozóhelyen szolgálta ki, ha pedig ott éppen nem állt rendelkezésre olyan mennyiségű drog, mint amennyit a vevő vásárolni kívánt, úgy a vádlott-társai biztosították a hiányzó mennyiséget a rendelkezésükre álló forrásokból.

A vádlottak ugyanis a közös üzlet mellett, valamennyien önállóan is értékesítettek kábítószert, vagy a bárban, vagy az ahhoz közeli lakásban, illetve belvárosi kerületekben.

A nyomozók összehangolt akció keretében mind az öt férfit 2020. szeptember 15-én fogták el, amelynek során tőlük – a szórakozóhelyen, illetve tartózkodási helyükön – összesen mintegy 100 gramm kokaint, több mint 2 kilogramm marihuánát, továbbá több millió forintnak megfelelő összegű készpénzt foglaltak le. Az egyik nigériai vádlott a rendőrök érkezésekor éppen 30 gramm kokaint próbált a WC-n lehúzva megsemmisíteni, a rendőrök azonban ezt megakadályozták.

A Fővárosi Főügyészség az öt férfit – közülük kettőt jelentős mennyiségre elkövetett – kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyház-, illetve börtönbüntetést, a külföldi vádlottak esetében pedig Magyarországról történő kiutasítást is indítványoz a vádiratban.

Kép: illusztráció.