Börtönbüntetésre ítélték az ágyneműtartóban bujkáló betörőt

Rendőrség

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 23 éves férfival szemben. Az elkövető 2021 novemberében – az alig néhány hónappal korábban, ugyancsak vagyon elleni bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztésének hatálya alatt – betört egy XII. kerületi családi házba, ahonnan több százezer forint értékben lopott el órákat, ékszereket és műszaki cikket. A bíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. 

A kerületi ügyészség a férfival szemben több rendbeli lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a vádlott 2021. november 2-án egy XII. kerületi családi házhoz ment, amelynek a kerítését egy csavarhúzóval felfeszítette, majd bement az ingatlan területére. Ezután a teraszajtót benyomva, bejutott a házba, ahonnan órákat, ékszereket, és egy laptopot lopott el, összesen mintegy 450.000 forint értékben.

A többszörösen körözött férfit a rendőrök később egy érdi házban fogták el, ahol egy ágyneműtartóban próbált elrejtőzni előlük.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a lefolytatott tárgyalás eredményeként a férfit váddal egyezően, több rendbeli lopás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság továbbá elrendelte egy a férfival szemben korábban más ügyben, lopás vétsége miatt kiszabott 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős.