Házában verték agyon az aszódi férfi

Rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi és egy nő ellen, akik egy idős, egyedül élő férfit a házában az értékei megszerzése érdekében halálra vertek.  

A két többszörösen büntetett előéletű férfi elhatározta, hogy a személyesen is ismert, idős aszódi férfi otthonába bemennek, és ha kell, erőszakkal pénz vagy értéktárgyak átadására kényszerítik.

2020. augusztus 22-én két férfi és egyikük barátnője az esti órákban a sértett családi házához mentek, a kerítésen keresztül bemásztak az ingatlanra. A nő az utcán maradt annak érdekében, hogy társait veszély esetén figyelmeztesse. Az elkövetők a ház bejárati ajtaját berúgták, a 70 év feletti sértettre támadtak és ütötték, rugdosták, majd egy villával és egy késsel megsebezték. A bántalmazás következtében az erősen vérző idős férfi a földre került, ahol az elkövetők tovább rugdosták, taposták. A két férfi ezt követően a házat átkutatta, és onnan 32.000 forint készpénzt, valamint egy zenedobozt magukhoz véve a figyelő társukkal együtt a helyszínről távoztak.

A házban magára hagyott sértett röviddel az őt ért bántalmazás után az elszenvedett számos sérülés következtében a helyszínen életét vesztette. Holttestét csak két nappal később a hozzá látogatóba érkező testvére találta meg.

Az elkövetőket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül elfogták.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség a két férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A nőt pedig csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt vádolta meg.

Az elfogásról a videót a rendőrség készítette.