Újabb letartóztatás a 33 millió forintos rablás ügyében

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya elfogta a jelentős értékű rablás negyedik elkövetőjét, akit a Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak közül ketten – egy 52 éves és egy 44 éves férfi – 2020. december 10-én a kora reggeli órákban az I. kerületi otthona előtt támadtak rá a cégvezető sértettre, aki éppen a munkavállalók esedékes bérét szállította. A támadók a sértettet bántalmazták, gázspray-vel is lefújták, és elvettek tőle több mint 33 millió forintot. A rablók további két társa, egy 47 és egy 40 éves férfi gépkocsikkal várakozott a közelben, és segített elmenekülni a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási nyomozói szakszerű és alapos nyomozással felderítették az elkövetést és három férfit már júniusban elfogtak. Negyedik  – 44 éves – társukat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya október 18-án fogta el, majd a őrizetbe vették, és jelentős értéke, csoportosan elkövetett rablás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján három gyanúsítottat a nyomozási bíró már nyáron letartóztatott, egyikük szeptemberben enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet alá került.

A megalapozott gyanú szerint a most elfogott férfi volt az egyik bántalmazó. Vele szemben a Fővárosi Főügyészség szintén a legszigorúbb kényszerintézkedést, a letartóztatását indítványozta, amit a nyomozási bíró elrendelt. A végzés nem végleges.