A budapesti rendőrök véget vetettek egy XIII. kerületi biciklitolvaj ténykedésének

Rendőrség

A 38 éves Ny. Ferenc a XIII. kerületi társasházak garázsait szemelte ki, hogy azokból bicikliket lopjon. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi először 2021. október 15-én lopott el két nagyértékű kétkerekűt, úgy hogy az azokon lévő láncokat levágta. A következő három napban további négy kerékpárt lopott el angyalföldi társasházak garázsaiból. Az egyik garázsban bicikli helyett egy autót tört fel, amiből több mint 1 millió forint értékben szerszámokat lopott el. A feltételezett elkövetőt 2021. október 20-án egy társasház használaton kívüli tetőterében fogták el a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei, ahonnan előkerült két lopott kerékpár is.

A feltételezett elkövetőt az angyalföldi nyomozók lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A szerszámok, valamint több kerékpár is visszakerült a tulajdonosokhoz; a képeken látható biciklik tulajdonosait a rendőrség keresi.