Egy vasútállomáson zaklatta az utasokat, és rátámadt a rendőrökre is egy külföldi férfi Pest megyében

Rendőrség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy napon belül állított bíróság elé egy férfit, aki az intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozta.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves cseh férfi 2021. október 14-én Pest megyében jegy nélkül utazott a vonaton, majd emiatt szóváltásba keveredett a kalauzzal, és bezárkózott a mosdóba. A mozdonyvezető rendőri segítséget kért a végállomásra, ahol a férfi elmenekült, majd a vasútállomás egy másik peronján kezdte inzultálni az utasokat.

A kiérkező járőrök kérték a külföldi férfi személyazonosságának igazolását, valamint felszólították, hogy az agresszív magatartását fejezze be. A férfit ennek nem tett eleget, és kivonva magát az intézkedés alól, távozni próbált. Ekkor az egyik rendőr megfogta a férfi vállát annak érdekében, hogy visszatartsa, aki hirtelen a járőr felé fordulva annak feje felé ütött. A rendőr a karjával részben hárított, de az ütés így is elérte az arcát.

A járőrök megkísérelték lefogni az elkövető karjait, ő azonban a fogásból kirántotta magát, többször a rendőrök felé ütött és rúgott. A bántalmazás a rendőr őrmester karján és lábán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A férfi ezt követően felugrott az éppen befutó vonatszerelvényre, ahol az intézkedő rendőrök megbilincselték, mivel még mindig ellenállt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd az elkövetést követő 24 órán belül az Érdi Járásbíróság elé állította.

A bíróság egy év – végrehajtásában két év próbaidőre – felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre és két év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a terheltet. Az ítélet jogerős, a kiutasítást végrehajtották.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük