kés

Többször megszúrta 82 éves ismerősét

Rendőrség

A vád szerint egy 37 éves nő, szóváltást követően, egy késsel életveszélyesen megsebesítette időskorú, alkalmi ismerősét. A lakás ajtaját a szomszédok törték be, miután onnan kiabálást hallottak.

A vádbéli időben a vádlott – egy 37 éves nő – és annak lánya is prostituáltként dolgozott. A vádirat szerint a vádlott lánya alkalmi ismerőse volt a XIII. kerületi lakásban élő, 1937. évben született sértettnek, és az egyik alkalommal ő adta meg a vádlott telefonszámát az idős férfinak.

A sértett 2019. év őszén többször is beszélt telefonon a vádlott nővel, de személyesen ekkor még nem találkoztak. Miután azonban a vádlott összeveszett az élettársával, 2019. december 09-én többször is felhívta a sértettet, és vele egyeztetve, vidékről Budapestre utazott, hogy együtt töltsenek néhány napot. A férfi kiment a nő elé a pályaudvarra, majd a férfi XIII. kerületi lakásába mentek, ahol az éjszakát is együtt töltötték.

Másnap délelőtt a vádlott alkoholt fogyasztott. Látta, hogy a sértett átvette a nyugdíját a postástól. Ezután megbeszélték, hogy a vádlott elhagyja a lakást, mielőtt azonban távozott volna, kérte a férfitól, hogy az együtt töltött éjszakáért adjon neki 30.000 forintot. Ezt a sértett megtagadta, és emiatt a konyhában szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a vád szerint a nő magához vett egy kést, és azzal több alkalommal megszúrta a sértettet, nyak-és mellkas tájékon.

A szúrásokat követően, az erősen vérző sértett telefonon próbált segítséget kérni, a vádlott azonban elvette tőle a mobiltelefonját, a vezetékes telefon zsinórját pedig elvágta. A sértett segélykiáltásait meghallották a házban lakók, akik feltörték a sértett lakásának ajtaját, majd segítséget nyújtottak a sértettnek, és értesítették a rendőröket és a mentőket. A rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták, a mentők a sértettet kórházba szállították.

A sértett mellüreget megnyitó sérülése közvetlen életveszélyes sérülés volt.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozva.

A főügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott, 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el.

A nő jelenleg is letartóztatásban van.

Kép: illusztráció.