Rossz autóba ült be a kábítószer-kereskedő

Rendőrség

A vád szerint egy 32 éves kábítószer-kereskedő bódult állapotban, a táskájában jelentős mennyiségű kábítószerrel, beült egy parkoló autóba. Amikor az autó tulajdonosa ezt észrevette, értesítette a rendőröket. Az ügyészség vádat emelt.

A vádlottat korábban, más ügyben, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amely büntetésből 2017. év tavaszán szabadult feltételes kedvezménnyel.

A vádirat szerint a vádlott a szabadulását követően, de legkésőbb 2019. évtől kezdve – egészen az elfogásáig – különböző kábítószerekkel kereskedett Budapest területén. A vádlott a beszerzett kábítószert – amfetamint és marihuánát – a vevőkörébe tartozó fogyasztók részére értékesítette.

A vádlott maga is fogyasztott kábítószert. 2019. október 3-án, amfetamin hatása alatt, zavart állapotban beült egy XI. kerületben parkoló gépkocsiba, amelynek az ajtaja nyitva volt. Az autó tulajdonosa ezt észlelte, és értesítette a rendőröket. A vádlott a rendőri intézkedés idején a táskájában különböző kiszerelésben, értékesítésre szánt kábítószereket tartott, így csaknem 200 gramm marihuánát, valamint mintegy 900 gramm amfetamint. A rendőrök emellett a kábítószerek porciózásához használatos műanyag tasakokat, digitális mérleget, és több mint 300 ezer forint készpénzt is lefoglaltak tőle.

A Fővárosi Főügyészség a különös visszaeső elkövetőnek minősülő férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványozva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük