Családi vállalkozásként árulták a kábítószert

Rendőrség

A vád szerint kiterjedt marihuánakereskedelmet folytatott 6 férfi és 1 nő; maguk termesztették és szüretelték a növényeket. A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben fegyház és börtönbüntetést indítványoz.

A vádirat szerint egy 54 éves férfi 2019-2020. során marihuánával kereskedett Budapesten és Pest megyében. A kábítószert kiterjedt vevőkörnek adta el. A férfi a továbbértékesített kábítószer egy részét egy 32 éves ismerősétől szerezte be, aki kokaint is kínált. A másik beszerzési forrás egy család 3 tagja volt, akik több helyszínen maguk termesztették a kannabiszt, többek között egy katonai jellegű fém konténerben. Egy idő után az 54 éves férfi és unokatestvére közösen is termesztettek kendert, ez volt az ellátás harmadik pillére. Az ültetvényekhez külön világító, szellőző és tápanyagellátó rendszert építettek ki. A vádlottak a termesztéshez szükséges áramot – két helyszínen is – a fő elektromos vezeték megbontásával, áramlopással biztosították.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói és a készenléti bevetési rendőrök 2020. júniusban az elkövetői kört felszámolták, hármukat őrizetbe is vették.

A Fővárosi Főügyészség 6 férfi és 1 nő ellen emelt vádat kábítószer-kereskedelem alap-, és egyes vádlottaknál – a jelentős mennyiségre figyelemmel – minősített esete miatt. A főügyészség 3 főt üzletszerű lopással is vádol. Az ügyészség indítványozza, hogy a bíróság a vádlottakat ítélje fegyház, illetőleg börtönbüntetésre, emellett haszonszerzési céljuk miatt pénzbüntetésre is, emellett tiltsa el őket a közügyektől és a lefoglalt több százezer forintra rendeljen el vagyonelkobzást.

A vádlottak közül ketten letartóztatásban vannak.