Buldózerként ütöttek rajta a fővárosi rend­őrök egy dunakeszi díleren

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának és bűnügyi bevetési osztályának munkatársai március 26-án este egy dunakeszi gyorsétterem kiadóablakánál fogták közre A. Dánielt (35).

– Egy társhatóság feljelentése alapján indítottunk előkészítő eljárást a férfi üzelmeinek kifürkészésére – avatott be az előzményekbe Balotai Attila ezredes, a felderítő főosztály vezetője, majd mesélni kezdte, hogy március 26-án este fekete Skoda hajtott el A. Dániel fóti házától. Az autót megállították, és a benne ülő két férfit elszámoltatták.

– A kocsit és annak utasait is tüzetesen átvizsgáltuk. A sofőr zoknijából, illetve utasa kabátjának belső zsebéből marihuána-gyanús anyagot kutattunk ki. A szálak egyértelműen A. Dánieltől indultak, akivel szemben ezzel párhuzamosan intézkedtek a kollégáim egy gyors­étteremnél. Azt valószínűsítjük, hogy a vevőivel lerendezte az adás-vételt, majd autóba ült, hogy újabb kuncsaftoknak szállítson, közben pedig megállt, hogy ételt vegyen. Elfogásakor csupán néhány gramm növényi származék volt nála, de ez még nem volt minden. Az elsődleges vélemény szerint marihuána, speed és kokain is volt a lakásában, a hűtőben és az egyik polcon kiporciózva. Ennek feketepiaci összértéke hárommillió forintra taksálható. A kábítószeren kívül egy dobozban 25 darab éles lőszert is találtunk, amit engedély nélkül tartott. Arra még nincs adatunk, hogy milyen okból kifolyólag volt rá szüksége, hiszen fegyverrel nem rendelkezik. Számunkra egyértelmű, hogy A. Dániel egy hálózat kiskereskedőjeként működhetett. Felső kapcsolatait, beszerzési forrásait, valamint vevőkörét a nyomozás során még vizsgálni fogjuk.

A drogot vásárló két férfit kábítószer birtoklása vétség miatt, míg A. Dánielt kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt hallgatták ki a fővárosi nyomozók. A. Dánielt őrizetbe vették, majd letartóztatási indítványának helyt adva, a bíróság március 29-én elrendelte a kényszerintézkedést. A másik két gyanúsított szabadlábon védekezik.

FENYVESI BEÁTA

FOTÓ: RENDŐRSÉG

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük