Két alkoholszagú, művészi hajlamú egyetemista

Rendőrség

Meg sem száradt a festék az oszlopon, amikor a szentendrei járőrök elfogták a két alkoholszagú, művészi hajlamú egyetemistát.

A két hangoskodó férfit gépkocsizó járőrszolgálatuk közben vették észre a rendőrök Szentendre, Szatmári utcában 2021. január 26-án éjszaka. Ők is feltűntek a kihalt településen, láttukra a férfiak szaladni kezdtek. Néhány métert tehettek meg, amikor megállították őket. A festék-, és alkoholszag elegye, valamint a menekülés közben tett gyanús mozdulatok leleplezőek voltak. A kijárási korlátozás megszegése volt onnantól kezdve a legkisebb gondjuk. Egyikük kabátjából három festékes flakon került elő, zöld foltokkal tarkított kezük arról árulkodott, illegálisan képzőművészkedhettek. Egy közeli lámpaoszlopon éktelenkedett friss alkotásuk, nem messze egy félig kiürített whiskey-s üveg.

A két 22 éves helyi férfit előállították, azután következett kihallgatásukon mindketten beismerték a rongálást. Állításuk szerint jól akarták magukat érezni, iszogattak, majd az egyikük bútorfestésből megmaradt flakonjaival kidekorálták a villanyoszlopot, azóta megbánták tettüket.

A Szentendrei Rendőrkapitányság rongálás vétségének meglapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást, egyben feljelentést tettek ellenük csendháborítás, közterületen szeszesital fogyasztás tilalmának megszegése, valamint a kijárási korlátozás megszegése szabálysértés miatt.