Unokázós párost fogtak el a budapesti nyomozók

Rendőrség

A csalásokkal gyanúsítható duó közel 7 millió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki négy idős asszonytól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányságán tett feljelentést egy idős hölgy, akit 2021. január 3-án hívott fel egy ismeretlen férfi és magát rendőrnek kiadva elmondta, hogy a feljelentő lánya balesetet okozott, és az okozott kárt meg kell térítenie. A sértett a csaló férfinak 600 ezer forint értékű ékszert, valutát és 1,2 millió forintot adott át.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály unokázós bűncselekmények felderítésére létrehozott nyomozócsoport azonosította a pénzt átvevő 23 éves J. Csabát és társát, a 22 éves J. Barbarát is. A feltételezett elkövetőket a fővárosban január 13-án a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve elfogták, és a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozás során kiderítették azt is, hogy a páros hasonló módszerrel károsított meg budapesti idős embereket, és összesen 5 millió forintot vettek át tőlük.

A terézvárosi nyomozók J. Csabát és J. Barbarát csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.