A rendőrök véget vetettek a “bűnös” lakberendezésnek

Rendőrség

Az otthonszépítés alternatív módját választotta az a pár, amelynek tagjai a gyanú szerint a Vác és Verőce környéki hétvégi házakból lopott cuccokkal szerelték fel saját hajlékukat.

A verőcei rendőrök 2020. május 19-én állampolgári bejelentést kaptak egy folyamatban lévő betörésről. Mire a Fenyveshegy dűlő egyik hétvégi házához kiértek, a hívatlan látogató a bozótos felé iramodva eltűnt az erdőben.

A rendőrökhöz nem először érkezett betörésről jelzés a környéken lévő hétvégi házak tulajdonosaitól. A többször nyomszegény helyszínek, a bűncselekmény akár napokkal későbbi felfedezése nehezítette a munkát, de az adatgyűjtés, a májusi cselekmény szemtanújától kapott személyleírás társulva az egyik helyi rendőr személyismeretével érdemi előrelépést hozott.

A gyanú szerint egy közel másfél éve a környéken élő 31 éves férfi és 43 éves élettársa állnak a sorozatos lopások mögött.

Az elfogott páros elmondása szerint csak sétálgattak a környéken, amikor meglátták a házat és gondolták bemehetnének oda lopni. A férfinél lévő pajszerrel ,amit mindig magával szokott vinni ,nekiláttak tervük megvalósításához, ám az érkező rendőrök megzavarták őket.

Vallomásuk szerint vittek sarok ülőgarnitúrát, díszpárnákat, napernyőt, ládában kaktuszt, amit aztán otthon gondosan átültettek. Ha kellett a zuhanykabint késsel körbe vágták, a mosdószekrényt, csaptelepet leszerelték, majd saját otthonukba építették. Loptak kenyérpirítót, fali vízmelegítőt, még a függönykarnist is letépték a falról, ha megtetszett nekik. Házuk külsejét és a kert díszítését is lopott cuccokkal oldották meg. A vesszőből font nyuszitól és plüss varjútól kezdve, a szélcsengőn át a kerti törpéig, törzsi maszkokon keresztül szinte mindenfélét érdemesnek tartottak otthonuk cicomázásához.

Az elkövetők beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon hagyásuk mellett a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat ellenük eljárást lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt.