Egy kiskorú és fiatal bűnöző társa járt garázdálkodni a nagykátai vasútállomásra

Rendőrség

„Csikkezni” járt a nagykátai vasútállomásra egy 27 éves férfi és 11 éves ismerőse, aztán kavicsokat, köveket, betondarabokat pakoltak a sínekre, hogy megnézzék, mi történik.

A nagykátai vasútállomás vasútőre 2020. július 1-jén délelőtt tett bejelentést, hogy betontörmeléket talált az egyik vágánysínen. Valószínűleg egy nagyobb darabból maradt meg, amit egy azon áthaladó vonat tört össze. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset, ha elsőként nem egy megállás miatt lassabban haladó zónázó szerelvény, hanem az állomáson csak áthaladó gyorsvonat kapja telibe a betondarabokat, az akár a vonat kisiklását is okozhatta volna.

Másnap hajnalban az egyik vonatvezető időben vette észre a 2,1 méter hosszan a sínekre elhelyezett nagyméretű betondarabokat, és sikerült úgy megállnia, hogy azokon ne haladjon át.

A nagykátai rendőrök emlékeztek arra,hogy két hónappal korábban késő éjszaka az állomáson igazoltattak egy párost, amelynek tagjaira ráillett a most megszerzett személyleírás. A korábbi intézkedés alanyait, a 27 éves, battonyai illetőségű férfit és egy helyi 11 éves gyereket 2020. július 3-án elszámoltatták.

A kiskorút törvényes képviselője jelenlétében hallgatták ki,  aki végül megbánta és beismerte tettét. Az elkövetést szintén beismerő idősebb társa ellen – szabadlábon hagyása mellett – közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság.