Kerékpárt lopott egy lány, hogy barátjához menjen

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást, azzal a 17 éves lánnyal szemben, aki egy lopott kerékpárral akart barátjához menni.

A nyomozás adatai szerint egy 17 éves lány 2015. augusztus 14-én 21 óra 30 perckor egy hajdúnánási családi ház előtt hagyott, lezáratlan kerékpárt eltulajdonított. A sértett a cselekményt észrevette, majd szólt az egyik ismerősének, aki kocsival a lány után hajtott. A férfi utolérte a lányt, aki a kerékpárt visszaadta és gyalog ment tovább az úton Polgár irányába. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök a fiatalkorút Polgár és Hajdúnánás között, az úton igazoltatták és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A helyi lakost a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét azzal indokolta, hogy a kerékpárt azért lopta el, mert azzal a barátjához akart eljutni a szomszéd városba.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a terhelttel szemben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.