Menekülni próbált

Rendőrség
A debreceni rendőrök elfogták azt a 27 éves férfit, aki a gyanú szerint kábítószert fogyasztott.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2015. március 20-án 15 óra 20 perc körüli időben egy állampolgár telefonon arról értesítette, hogy az egyik Debrecen, Cívis utcai társasház lépcsőházában egy férfi hangosan ordibál. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy a hajdúhadházi férfi a volt barátnőjéhez akar bemenni, mert pár ruhája még a lakásban maradt. A járőrök jelenlétében a nő visszaadta a ruhaneműket a férfinak, aki ezután távozott. A férfi körülbelül egy óra múlva visszament a lépcsőházba, amelyről a rendőrségre egy ott lakó telefonon ismét bejelentést tett.

A rendőrök a lépcsőházban igazoltatták a 27 éves M. Róbertet, aki az intézkedés közben futásnak eredet. A járőrök utolérték és elfogták a férfit. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított hajdúhadházi lakossal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Ellene a nyomozást – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság szakértő bevonásával folytatja.