Senki nem ellenőrizte Ferihegyen az Olaszországból hazatérő magyarokat

Ország

Simán kisétáltak a reptérről, a kutya nem foglalkozott velük. Érdekes tapasztalatokat osztott meg egy Nápolyból hazatérő utas az Utazómajom nevű utazási portállal. Azt állítja, hogy bár a nemrég teljesen lezárt Olaszországból érkeztek haza, a repülőtérről mindenféle ellenőrzés nélkül kisétálhattak.

“Minden zökkenőmentesen haladt, a reptéri transzfer busz időben jött, nem volt tömeg vagy feszültség az utasok között. A szokott módon mentünk végig a reptéri ellenőrző pontokon, bár itt már látszott az aggodalom az olasz dolgozok részéről, ugyanakkor profin és tisztességesen végezték a dolgukat. A gép pontosan jött, a felét is alig töltötték meg az utasok”

– írta. Majd így folytatta:

“A zökkenőmentes út után számítottunk a reptéren valami ellenőrzésre, ahogyan azt előző este a konzulátusi zöld számon is mondták, hogy testhőmérséklet ellenőrzés várható, ám a magyar reptéren semmilyen kontrollal nem találkoztunk. Hőkaput nem is láttunk, de egy ember sem kérdezte meg, hogy honnan jöttünk. Egyszerűen csak kisétáltunk az EXIT felirat alatt.”