Emberkereskedelem a fő ok

Ország

Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt több férfit fogtak el, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben három férfi és egy nő kizsákmányolás céljából üzletszerűen elkövetett emberkereskedelemmel megalapozottan gyanúsítható.A nyomozók megállapították, hogy egy 39 éves férfi, és 36 éves élettársa első alkalommal 2017. decemberében egy magukhoz fogadott 25 éves lányt Hévízen szexuális szolgáltatás végzése céljából pénzért felajánlották egy férfinek, majd ezt követően 2018-ban Magyarországon és külföldön is folytatták cselekményüket, ahol további férfiak segítették őket.

A fiatal nő a pénzt nem tarthatta meg, azt a párosnak oda kellett adnia. A nőt elszállásolták, és a telefonon egyeztetett helyszínekre szállították, azért, hogy másnak kiközvetítsék.

A büntetőeljárás során a három férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd az ügy vizsgálati szakaszát befejezve átadták az iratokat az ügyészségnek.

police.hu