Transznemű színésznő alakít főszerepet az Oscar-jelölt Patricia Clarkson mellett

Kultúra

Bár Andrea Pallaoro filmje, a Monica ügybe nem lesz ikonikus alkotás a filmművészet történetében, viszont mérföldkőnek tekinthető mű.

Trace Lysette

Jelentősége abban áll, hogy Trace Lysette, transznemű színésznő alakítja – kellő érzékenységgel – a címszereplő Monica karakterét, aki mellett a sokszorosan díjazott és korábban Oscarra is jelölt színésznő, Patricia Clarkson élete egyik legszebb és legmeghatóbb alakítását nyújtja.

A film az alkotók szándéka szerint a megbocsátásról és a szeretetről szól, amelyek különösen fontos értéket képviselnek a transznemű közösség tagjainak elfogadásában.

“A saját utam során is megtapasztaltam a kirekesztettséget és az elfogadásért folytatott küzdelmet, éppen ezért tartom mérföldkőnek ezt a filmet, amelyben ki tudok nyitni egy ajtót a transzközösséghez tartozó emberek számára, bebizonyítva, hogy bármit el tudunk érni.”

Patricia Clarkson

– fogalmazott a színésznő a médiának tartott vetítés után.

“Ez volt az a forgatókönyv, amelyre azonnal igent mondtam. Nagyon fontosnak tartom, hogy támogassuk a transznemű színészeket is. Csodálatos volt látni, ahogy Trace kiteljesedik ebben a szerepben, és hagytam őt ragyogni.”

– vallotta be Patricia Clarkson.

– Vida Virág –