Végre megnyit az Amerikai Filmakadémia Múzeuma Los Angelesben

Kultúra
Hiánypótló és a világon egyedülálló múzeum nyílik Los Angeles-ben a hónap végén.

Az Amerikai Filmakadémia  Múzeuma szeptember 30-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, Los Angeles modern múzeumának, a LACMA-nak a szomszédságában. 
Az Academy Museum-ban ikonikussá vált Hollywood-i filmes kelléket, jelmezeket, maszkokat és figurákat tekinthetnek meg a látogatók, de külön termet kap az Oscar-díjak története is – számos eredeti Oscar-szoborral. Kuriózumnak számít majd például az eredeti Disney-rajzfilmek vázlatainak gyűjteménye és a múzeum számos időszaki kiállítással, múzeumpedagógia programokkal, interaktív vetítésekkel és egyéb rendezvényekkel igyekszik megteremteni a Hollywood-i filmtörténet szentéjét a film fővárosában.
A héten tartott nagyszabású nemzetközi sajtótájékoztatón bemutatták a sajtó képviselőinek a négy szinten látogatható kiállítótermeket, illetve a két vetítőtermet, amelyek várhatóan számos Akadémia eseménynek is helyet adnak majd. 
 
Az épületet az a világhírű kortárs építész, Renzo Piano tervezte, akinek a nevéhez fűződik a híres párizsi Pompidou központ és a londoni The Shard is. Az építész személyesen vett  részt a sajtótájékoztatón, ahol hangot a adott a véléményének, hogy bár az épületnek máris nevet adtak a helyiek és “Buboréknak” nevezik, ez az épület biztos alapokon áll és fog kidurranni, ahogyan azt a beceneve megelőlegezné.
 
A sajtótájékoztatón többek beszédet mondott Bill Kramer, a múzeum igazgatója  és elnöke, valamint Tom Hanks, amerikai színész, aki évek óta saját ügyeként kezeli az Akadémia Múzeum létrejöttét és élen járt a megvalósításban.