Új történelmi, fikciós sorozat – a Brokeback Mountain írónőjének regényéből

Kultúra
A Pulitzer-díjas amerikai írónő, Annie Proulx bestselleréből készült el egy nyolcrészes sorozat Kérgesszívűek címmel, és Amerikában már hatalmas sikernek örvend. A Kérgesszívűek olyan fikciós sorozat, ami hűen tükrözi, milyen lehetett a gyarmatosító telepesek élete. A főszerepben a Harry Potterből is ismert David Thewlis látható!

A fikciós, történelmi sorozat Észak-Amerikában játszódik, és a 17. századi gyarmatosítók nehéz és viszontagságos életét mutatja be az Újvilágban. Franciaországból akkoriban ugyanis sorra indultak útra telepeshajók fedélzetükön nincstelenekkel, száműzöttekkel, illetve szabadabb életre vágyó férfiakkal, nőkkel, és természetesen papokkal. A sorozat hűen mutatja be, hogy mi történt az újvilági gyarmatokon, milyen életet éltek valójában a telepesek. A Kérgesszívűekben a szereplők egy jobb élet reményében szállnak hajóra, viszont az ígéretföldje helyett egy sötét és barátságtalan erdőbe érkeznek… Az életük nem egyszerű, ugyanis meg kell küzdeniük a szülőföldjüket védő indiánokkal, meg kell szelídíteniük a természetet és még a csoport belső feszültségei is nehezítik a boldogulásukat.  

 A sorozat Annie Proulx Pulitzer-díjas amerikai írónő, Barkskins című regénye alapján készült. Az írónő olyan ismert könyvek alkotója, mint például a Kikötői hírek. Továbbá ő írta a Brokeback Mountain novellát is, amiből leforgatták az Oscar-díjas filmdrámát. Ez már önmagában is garantálja lebilincselően izgalmas epizódokat, mindemellett a Kérgesszívűek főszereplője egy kiváló színész, Daniel Thewlis, akit leginkább a Harry Potter filmek Remus Lupinjaként ismert meg a világ. De olyan remek filmekben játszott még, mint Hét év Tibetben, a Teljes napfogyatkozás vagy a Mennyei királyság.

 „A Kérgesszívűek a túlélésről szól – valamint arról, hogy miként lehet új civilizációt építeni egy ellenségekkel teli végtelen erdő mélyén. A telepesek között a száműzöttektől az álmodozókig minden van: utcagyerekek, föld nélküli parasztok, istenkeresők, pénzéhes kereskedők és koldusszegény fiatal lányok, akik házasság, föld és tisztes jómód reményében érkeznek ide. Az új-franciaországi rengetegben azonban hamar szembesülnek a kiábrándító valósággal, és egy csapásra szertefoszlanak álmaik…” – mondta Elwood Reid, a sorozat alkotója és executive producere.