Csodálatos női hangok a Nagyerdei Víztoronyban

Kultúra

A Nemzeti Ünnephez tartozó hosszú hétvége előtt és után egyaránt egy-egy fantasztikus hangú énekesnőt lát vendégül a Nagyerdei Víztorony. Antonia Vai és a Patché koncertjei egyaránt az elkövetkezendő egy hét emlékezetes kulturális élményei közé pályáznak.

A svéd-magyar bohém soul díva, Antonia Vai 2013 óta él és alkot Magyarországon. Senkivel össze nem téveszthető hangja, karakteres és temperamentumos előadása, egyedi szövegvilágú és sajátos atmoszférájú dalai senkit sem hagynak hidegen. Morvai Antona néven Svédországban született magyar szülők gyermekeként, és a stockholmi mindennapokra ráunva 2013-ban érkezett Magyarországra, hogy jobban megismerje gyökereit.

A siker azonban olyan hirtelen érte utol, hogy a pár hónapra tervezett látogatás a mai napig sem ért véget. Magyar zenészekből álló zenekarával, az Antonia Vai Banddel járják az ország klubjait és koncerttermeit, 2015-ben teltházas koncertet adtak a Művészetek Palotájában, Antoniát pedig jelölték az év junior könnyűzenei alkotója Artisjus-díjára. Tightrope című új kislemezének fő témája a kötődés, az összefonódás. Szombati koncertjén a dinamikus, fiatal funk-pop-rock-reggae csapat, a Muriel lép fel előzenekarként.

A Patché, azaz Pákai Petra és Cséry Zoltán formációja 2014-ben alakult. Petra a budapesti klubélet ismert alakja, több formáció énekese, valamint rendszeresen vendégművészként lép fel a Debrecen Big Banddel. A Shure Vocal Mastery 2015 világversenyen bekerült a legjobb 21 énekes közé a Patché „Let It Go” című dalával, valamint egy másik szerzeménye különdíjat kapott a washingtoni Annual Mid-Atlantic Song Contest zeneszerző versenyen, kortárs kategóriában. Zeneszerző- és előadótársa, Cséry Zoltán a Random Trip és a Subscribe formációkból is ismerhető, de Dés Lászlóval, a Cotton Club Singersszel és Kálloy-Molnár Péterrel is dolgozott együtt. A Patché zenei világa megannyi zenei stílus fúziója – a pop, az elektronika, a neo-soul és a rockzenei hatások jellemzik. Magában foglalja a nyugodtabb, jazzesebb hangzásvilágot, és a dinamikusabb, populárisabb irányvonalakat is, a koncerteken híres világslágerek is felcsendülnek – más köntösben.

Az Antonia Vai Band és a Muriel koncertje: március 12., péntek, 20:00 – Nagyerdei Víztorony

A Patché duó koncertje: március 16., szerda, 19:30 – Nagyerdei Víztorony

Nagyerdei Víztorony, 4032 Debrecen, Pallagi út 7.