Újra előkerült az intermodális csomópont és az új főpályaudvar ötlete Debrecenben

Helyi hírek

Piros felkiáltójellel hívja fel a figyelmet Papp László, Debrecen polgármestere a figyelmet arra a fejleményre, hogy Lázár János  Debrecen öt kiemelt közlekedési projektjét is támogatja. Erről korábban itt olvashattak.

A beruházási és építési miniszter korábban a a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén kijelentette, hogy:

„Számomra a vidék az első, és most a vidék jön az én politikai miniszteri munkám során, ami azt jelenti, hogyha beruházásról, építésről és közlekedésről beszélünk, akkor a legfontosabbnak a vidéki Magyarország támogatását, a vidéki magyar középosztály erősítését, a vidéki polgárság segítését és a vidéki vállalkozók segítését tartom a legfontosabb dolognak”

Visszatérve Papp László közösségi bejegyzéséhez. A városvezető azt is megosztotta, mi lesz ez az 5 támogatott debreceni beruházás:
1. A keleti elkerülő út megépítése.

2. Az intermodális csomópont, azaz a főpályaudvar kialakítása

3. A Debrecen Nemzetközi Repülőtér fejlesztése.

4. A Debrecen és Nagyvárad közötti vasútvonal megépítése.

5. A 47-es számú főút kétszer kétsávosra bővítése Debrecen és Békéscsaba között.

A fent említet ötös fogatból kiemelnénk a debreceni vasútállomás ügyét, amivel sok éve kecsegtetik már a cíviseket.  Sok száz milló forint ment már el különböző tervezési projektekre és hatástanulmányokra. Volt időszak, amikor többszintes főpályaudvart vizionáltak a debreceni Petőfi térre de végül nem volt rá elég pénz, pedig még Orbán Viktor is nagy kedvvel beszélt róla Debrecenben még 2015-ben.

2015-ben még így képzelték el az új főpályaudvar egy szeletét

Aki esetleg nem emlékezne legutóbb ezév áprilisában került elő az ötlet, amikor a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. közzétette az ajánlatkérést a  a Debrecen Intermodális Csomópont kialakításához. A továbbra is nagyszabású tervről alább olvashatnak többet.

Ismét nekifutnak az új debreceni főpályaudvarnak

 

Ilyen lesz az új debreceni Nagyállomás – látványtervek

Debreceni főpályaudvar – íme a tervek!

 

Az év végén lehetnek meg az intermodális központ engedélyes tervei