Budapest Airport: Mintegy tizennégy millió forint adomány gyűlt össze a Runway Run bevételeiből

Helyi hírek

Mintegy 14 millió forint adomány gyűlt össze a repülőtér által szervezett jubileumi Runway Run futóverseny bevételeiből, az adományból 6,6 millió forintot a Budapest Airport a sérült emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítványnak adott, a fennmaradó összegből a leukémiás betegek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítvány részesül – közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy összesen 1042 sportoló látogatott el a tizedik alkalommal megrendezett Runway Run repülőtéri futóversenyre. Idén az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, ezzel a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat.

Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a közleményben kiemelte, hogy a Budapest Airport számára fontos az egyenlő esélyek megteremtése, ezért is támogatja immár nyolcadik éve a SUHANJ! Alapítvány munkáját.

Fenyvesi Zoltán, a SUHANJ! Alapítvány kommunikációs munkatársa a közleményben hangsúlyozta, örömükre szolgál, hogy már több éves együttműködést tudhatnak magunk mögött a Budapest Airporttal, és ennek köszönhetően számos fogyatékkal élő és sérült ember osztozhatott a mozgás örömében.

A Runway Run meghívásos futóversenyen a korábbi évekhez hasonlóan a légiközlekedési iparág, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői, kiemelkedő sportolók és a SUHANJ! Alapítvány versenyzői vettek részt – közölte a Budapest Airport.