Lukács Gyógyfürdő és uszoda

Tűz keletkezett a Szent Lukács Gyógyfürdő egyik szaunájában

Helyi hírek

A fővárosi Szent Lukács Gyógyfürdő egyik szaunájában keletkezett tűz pénteken kora reggel, még nyitás előtt – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az MTI-vel.

Miután a dolgozók észlelték, hogy tűz ütött ki a II. kerületi épület Frankel Leó úti oldalán, a protokollnak megfelelően értesítették a hatóságot és megkezdték az oltást. A tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek és megfékezték a lángokat.

Senki sem sérült meg – írták, hozzátéve, hogy az oltásban részt vevő kollégáik közül két embert megvizsgáltak a helyszínre érkezett mentősök. Mindketten jól vannak, a vizsgálat után visszatérhettek munkájukhoz.
Az épület átszellőztetése után a fürdő a termálrészleggel együtt valamivel 10 óra előtt megnyitott, újra fogadja a vendégeket.

Megjegyezték, hogy a Szent Lukács Gyógyfürdő a komplex kezelések központja, így péntek reggel is érkeztek kúrára vendégek. Ők tudomásul vették, hogy a kialakult helyzet miatt a reggeli kezelésük elmarad. Az előzetes felmérések alapján a kár jelentős, a szaunarészleg bizonytalan ideig nem üzemel. A felújítási munkát a társaság lehetőség szerint mielőbb megkezdi – olvasható a közleményben.

Korábban Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy 20-30 négyzetméteren pusztítottak a lángok egy II. kerületi szaunában.