Budapest legforgalmasabb részein folytatja faültetési programját a Főtaxi

Helyi hírek

A 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködve folytatja több éve futó faültetési programját a Főtaxi, ezúttal kifejezetten Budapest legforgalmasabb területeire koncentrálva; a mostani akcióval 2000 fölé nő a vállalat Zöldút Programjában elültetett fák száma.

Ezúttal 28 úgy nevezett koros fa elültetését vállalták, az első fákat november végén ültették a IX. kerületi Haller utcában, de ezeket továbbiak követnek a XI. kerületben, Sasadon, valamint a XV. kerületben is – közölte a Főtaxi szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a társaság 2018-ban elindított Zöldút Programja nemcsak a faültetéseket jelenti, hanem az egész vállalati működést átszővi. A bázisévhez viszonyítva a Főtaxi papírfelhasználását már az első évben sikerült 30 százalékkal, a második évben pedig 50 százalékkal csökkenteni, nagyrészt úgy, hogy a taxikban található bankkártya-terminálokat papírmentes készülékekre cserélték.

Ennél is nagyobb jelentőségűnek nevezték az e-flotta fejlesztési programot, amelynek köszönhetően immár több mint 70, zéró lokális emissziójú elektromos főtaxis autó rója Budapest útjait, 2022-re pedig 100 fölé nőhet a számuk.

Kép: illusztráció.

Hazai taxitársaságok közül elsőként robotot vezet be a Főtaxi