Bíróság elé állítja az ügyészség a csepeli buszon SZFE maszk miatt késelő férfit

Helyi hírek

A beszerzett bizonyítékok szerint a terhelt egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozása miatt bántalmazott késsel egy nőt. Az ügyészség a kiemelt tárgyi súlyú ügyben, a férfi gyors és hatékony elszámoltatása érdekében a mai napon gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

Az ügy sértettje 2021. február 25-én reggel a 151-es járatszámú autóbuszon utazott, és – a járványügyi intézkedéseknek megfelelően – a száját és orrát takaró maszkot viselt, amin jól láthatóan egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozást kifejező felirat volt olvasható. A sértett nő a buszon egy ablak melletti helyre ült le.

Az autóbuszon utazott a gyanúsított is, aki felfigyelt a sértett által viselt maszkon látható feliratra. A férfi emiatt odalépett a nőhöz, megszólította azzal, hogy nem fél-e attól, hogy a maszkja miatt bajba kerülhet. Ezután szidalmazni kezdte a nőt, magatartása pedig egyre fenyegetőbbé vált, közölte a sértettel, hogy szerencséje, hogy kamera van a buszon, különben megölné, valamint olyan kijelentéseket tett, hogy a leszállást követően megveri őt. A terhelt mindeközben a zsebéből elővett egy kést, amivel végül az arcán megszúrta a sértettet.

Az autóbusz ekkor érkezett meg a XXI. kerület, Szent Imre téri megállóba, ezt kihasználva a férfi elmenekült.

A gyanúsított a maszkon olvasható felirat által megjelenített, egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozása miatt fenyegette meg, majd szúrta arcon a sértettet.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a BRFK Nyomozó Főosztálya által lefolytatott nyomozás eredményeként, a férfit a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állítja felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt.

A gyanúsított letartóztatásban van.