Elkészült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető körforgalom

Helyi hírek

Elkészült a 4-es számú főúton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető körforgalom – tudatta a Budapest Airport csütörtökön közleményben.

A kétsávos “turbókörforgalom” átadásával biztonságosabbá és gyorsabbá válik a repülőtér közúti megközelítése. A hétfőn elkészült és átadott körforgalmat úgy alakították ki, hogy hatékonyan kiszolgálja a 2. terminál növekvő utasforgalmát és a Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat.

Az 1 milliárd forintba kerülő körforgalom építésének 85 százalékát az Európai Unió téríti meg utólagos támogatással, egy átfogó, földi oldali repülőtérfejlesztési projekt részeként. Ennek keretében elkészült többek között egy új transzformátorállomás és megépült a vasúti átrakó.

Készül a Budapest Airport új főportája, és az ahhoz kapcsolódó szervízút felújítása, bővítése, amely csatlakozni fog a vecsési kettős körforgalomhoz. A projekt keretében kerékpárutat építenek a vecsési kettős körforgalomtól a Holiday parkolóig és az új főportáig.

A teljes földi oldali repülőtérfejlesztés 6,2 milliárd forint, amelynek 85 százalékát az Európai Unió finanszírozza – közölte a Budapest Airport.