Karácsony: a választói felhatalmazás alapján költsék el a háromezer milliárdot!

Gazdaság

A főpolgármester szerint a kormány által ajánlott háromezer milliárd forintot olyan fejlesztésekre kell költeni, amelyekre a fővárosiak felhatalmazást adtak az önkormányzati választáson.

Karácsony Gergely csütörtök délutáni Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára közölte: a kormány a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén azt javasolja, hogy a következő években az állami költségvetésből és uniós forrásokból háromezer milliárd forint extra támogatást kapjon Budapest a fejlesztésekre.

“Bejelentették, hogy 3000 milliárd jut uniós pénzből a fővárosra. Remek. Mi azt képviseljük a tárgyaláson, hogy ezt a pénzt olyan fejlesztésekre költsük, amire a budapestiek 2019 októberében felhatalmazást adtak, ne másra” – írta bejegyzésében a főpolgármester.

Hangsúlyozta: hónapok óta kérik, hogy egyeztessenek a fővárosiak által megválasztott önkormányzattal az uniós források felhasználásáról. “Lássuk hát a projektlistát, mi készek vagyunk akár naponta tárgyalni. Talán most elkezdi ezt komolyan venni a kormány. Meglátjuk, mire jutunk” – tette hozzá Karácsony Gergely.

“Én Budapest jövőjét, és a kormányzást is komoly dolognak tartom. A komolyság pedig azt követelné meg, hogy előbb tárgyaljunk és csak utána tartsunk sajtótájékoztatót. A kormány ma másként járt el, lelkük rajta.”