Idén is meghirdeti oktatói kiválósági pályázatát a BME és az MNB

Egyetem

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Conlegner Károly Oktatói Díj felhívására június 7-ig lehet pályázni.

A Műegyetem második rektorának nevét viselő díjpályázat célja, hogy elismerje azoknak az oktatóknak a munkáját, akik képzéseik során felhívják a figyelmet a mérnöki és természettudományi területek gazdasági kapcsolódásaira, összefüggéseire és hatásaira. A hallgatók látásmódjának bővítésével, gazdasági érzékenységük kialakításával és elmélyítésével ezek az oktatók a versenyképes műszaki fejlesztések és innovációk létrehozásához is hozzájárulnak.

A pályázaton egy-egy oktató nyerhet el fejenként bruttó 1 millió forintos díjazást a következő két kategóriában: Digitalizáció és digitális transzformáció szerepe a nemzeti versenyképességben, illetve Fenntarthatóság és versenyképesség, zöld pénzügyek és zöld gazdaság fejlesztés. A pályázónak a BME Oktatás Hallgatói Véleményezése (OHV) rendszerében vagy ezekhez kapcsolódó oktató értékelésekben bizonyíthatóan és minimum 2 értékelési periódusban magas színvonalon kell teljesítenie, az OHV esetében legalább 5,5 feletti OMI pontszámmal. A pályázatok az mnbprogram@bme.hu email címen nyújthatók be 2023. június 7-én 12 óráig. A pályázat a BME minden főállású oktatója számára nyitott, bármely alap, illetve mester szakon végzett képzéssel kapcsolatosan.