Budapesti Corvinus Egyetem

Rangos nemzetközi minősítést szerzett a Budapesti Corvinus Egyetem

Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem megszerezte az egyik legrangosabb nemzetközi felsőoktatási szervezet minősítését, az AACSB-akkreditációt, amellyel a világ gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek csak kevesebb mint 6 százaléka rendelkezik.
Az egyetem szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Magyarországon ezzel a Corvinus lett az első AACSB által akkreditált intézmény. Az 1916-ban alapított AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) a legrégebb óta működő nemzetközi akkreditációs testület a gazdaságtudományi felsőoktatásban, és egyben a gazdaságtudományi hallgatók, oktatók és vállalkozások legnagyobb globális közössége.

Az AACSB-akkreditáció olyan intézményeket ismer el, amelyek minden területen bizonyították kiválóságukat: az oktatás és kutatás terén, a képzések fejlesztésén és a hallgatók tanulási eredményein keresztül – mondta Stephanie M. Bryant, az AACSB ügyvezető alelnöke és akkreditációs vezetője.

Szántó Zoltán dékán rámutatott: az AACSB-akkreditáció megszerzése kiemelten fontos mérföldkő a Corvinus küldetésének és stratégiájának megvalósításában. Az egyetem átfogó megújulási programot indított 2019-ben, és eddig ez az egyik legjelentősebb visszajelzés arról, hogy jó úton járnak a legmagasabb nemzetközi sztenderdek felé vezető úton a gazdaságtudományi oktatás és kutatás terén – közölte.

A július 19-i akkreditációs döntéseket követően 59 országban 954 olyan intézmény van, amely AACSB Business-akkreditációt szerzett. 192 intézmény pedig a számviteli képzéseknek járó kiegészítő AACSB-akkreditációval is rendelkezik.

Az AACSB-akkreditáció megköveteli a folyamatos fejlődést, és segít az intézményeknek abban, hogy küldetésük megvalósítására, innovációra és tevékenységeik elmélyítésére tudjanak összpontosítani – olvasható a közleményben.