Európai uniós álláslehetőségek

Egyetem

Brüsszeli karrierlehetőségekről, a pályázásról és a kiválasztás menetéről tartanak előadást uniós szakemberek kedden a Debreceni Egyetemen.

A Karrierépítés felsőfokon című választható tantárgy keretében „Itt a helyed!” címmel az európai uniós karrierlehetőségeket mutatják be az Aud. Max.-ban 16 órakor kezdődő rendezvényen a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai.

Elsőként Czeti András, Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletének diplomatája, HR-tanácsosa ad egy rövid áttekintést arról, hogy jelenleg mennyi magyar tisztviselő dolgozik az európai uniós intézményekben. Ezután bemutatja az úgynevezett versenyvizsga alapelvét, menetét, részeit, a feltételeket és az időpontokat. A második előadó Fridély Ágnes európai uniós diplomata lesz, aki jelenleg az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtóreferenseként dolgozik Budapesten.

A 2015/16-os tanév tavaszi szemeszterének sorozata hat előadásból áll, ahol terítékre kerül a karrierépítés stratégiai oldala, a protokoll és viselkedés, az önmenedzselés és az önmegvalósítás. Az egyetem oktatói mellett olyan előadókat is meghívtak a szervezők, akik a munkáltatói oldal szemszögéből közelítik az álláskeresés, karrierépítés tematikáját.

Részletek a kurzusról: www.karrier.unideb.hu