Sportszervezők akcióban

Egyetem

Nemcsak futottak, szervezték és dokumentálták is az eseményeket a Debreceni Egyetem hallgatói az V. Rotary Futófesztiválon vasárnap.

Először neveztek be csapatban a Gazdaságtudományi Kar sportszervező szakos hallgatói Debrecen egyik legnagyobb sporteseményére. A rendezvény – amelyen csaknem hatezren vettek rész – jótékonysági futással kezdődött. Az indulóknak 1993 métert kellet megtenniük a Nagyerdei Stadiontól a Gyulai István Atlétikai Stadionig.

Az első és másodéves hallgatók azzal a céllal álltak rajthoz, hogy környezetüket: családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket is mozgásra sarkallják, ezért mindeni hozott magával egy „versenyzőt”. A DE Sportszervező szakos hallgatók 193 fős csapatának, amellyel a hetedik helyen végeztek a versenyben legfiatalabb tagja egy ötéves kisfiú és egy hatéves kislány volt.

A hallgatók azonban nemcsak a megadott távot teljesítették: tíz külön csapatot alkotva különböző projektfeladatot végeztek a rekreációs menedzsment és a sportmarketing tantárgyak keretében. Egy részük a regisztrációval és egyéb: a részvétellel, a dokumentációval vagy a kommunikációval kapcsolatos tennivalót vállalták magukra, míg mások különböző kérdőíveket töltettek ki a maratoni versenyszámokban induló futókkal. Az eredmények később egy projektértékelő megbeszélésen vitatják meg.

unideb.hu