Amber Heard

Amber Heard csődbe mehet, ha nem tudja kifizetni a büntetést

Bulvár

Véget ért a Johnny Depp kontra Amber Heard tárgyalás, melyből Johnny Depp jött ki jobban kettejük közül. Az esküdtszék 10 millió dollár kompenzációs kártérítésre és 5 millió dollár büntető jellegű kártérítésre ítélte Amber Heard-öt, míg Deppnek csak 2 millió dollár kártérítést kell fizetnie a volt feleségének.


A bíró az esküdtszék által megállapított 5 milliós büntető jellegű büntetést 350.000 dollárra mérsékelte, de a 10 milliós kompenzációs kártérítést helyben hagyta, így végül a 15 millió dollár helyett csak 10.350.000 dollárt kell fizetnie Ambernek, vagyis kellene.

Elaine Bredehoft, Amber Heard ügyvédje az NBC Today Show műsor vendégeként nyilatkozott a tárgyalásról. Szerinte az ítéletet erősen befolyásolta az a tény, hogy a nyilvánosság előtt zajlott a tárgyalás. Az esküdtek minden este hazamehettek, és a média befolyása alá kerülhettek, ő már a tárgyalás elején emiatt is kért zárt jellegű tárgyalást, de a keresetét elutasították. Szerinte az emberek többsége Johnny Depp pártját fogta, a Tik-Tokon és más médiafelületen többségében voltak azok a vélemények, amiben Deppet állították be áldozatnak és vele szemben Ambert pedig negatív színben tüntették fel és sok esetben ki is figurázták.

A riporter azon kérdésére, miszerint Heard kisasszony kitudja-e fizetni a büntetést, határozottan az válaszolta „Oh nem, egyáltalán nem”

Amber Heard élhet még a fellebbezéssel, és másodfokon esetleg számíthat rá, hogy mérséklik a büntetését. De dönthet úgy is, hogy csődöt jelent, amennyiben nincs ennyi pénze. Az ítélet Heard karrierjébe kerülhet, hiszen a rajongók körében egy nárcisztikus nő képe rajzolódott ki a tárgyalás során róla, ami miatt kétséges, hogy A kategóriás film-szerepekhez juthat-e még a jövőben.