A HWPL békére szólít fel az Izrael és Irán közötti növekvő feszültségek közepette

Világ

A Mennyei Kultúra, Világbéke, Fény Helyreállítása (Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light, HWPL), az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez kapcsolódó szervezet, amely civil kezdeményezéseken keresztül a béke előmozdítását tűzte ki célul, nyilatkozatot adott ki az Izrael és Irán közötti konfliktus eszkalálódására reagálva.

A nyilatkozat szerint: „Az Irán és Izrael közötti közelmúltbeli erőszakos konfliktus jelentős aggodalmat kelt a nemzetközi közösségben. A két, közös határokkal nem rendelkező nemzet nagy erejű fegyvereket mozgósít egymás megtámadására és az emberéletek kioltására”.

A nyilatkozat kiemelte: „Ez egyértelműen jelzi, hogy a háború legnagyobb áldozatai az ártatlan civilek. Hogyan lehetne valaha is visszahozni ezeket az elvesztett életeket? Mi kárpótolhatná a gyermekek zokogásáért és a feldúlt lakásokban élő ifjúság gyötrelmeiért?”.

A HWPL sürgette a nemzetközi közösséget, hogy hozzon határozott intézkedéseket a konfliktus kezelésére, és átfogó nemzetközi törvények létrehozását szorgalmazta a béke megőrzése érdekében a jövő nemzedékek számára.

A jelentések szerint Irán és militáns partnerei április 13-án több száz ballisztikus rakéta és drónok kilövésével nagyszabású támadást kezdeményeztek Izrael ellen. A nemzetközi társadalom aggodalmát fejezte ki a két állam közötti háború lehetősége miatt, mivel Teherán közvetlen támadása Izrael ellen példa nélküli volt. Szakértők rámutattak, hogy ez a támadás Irán válasza volt az iráni szíriai nagykövetség elleni április 1-jei légicsapásra, amelyben hét katonai tanácsadó, köztük három magas rangú parancsnok halt meg.

Április 18-án 48 állam – köztük az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Horvátország, Franciaország, Németország, Japán, Hollandia, Mikronézia, Palau, Pápua Új-Guinea, a Koreai Köztársaság, Románia és Ukrajna – állandó ENSZ-képviselői közös nyilatkozatban ítélték el Irán Izrael elleni támadását.

„A HWPL továbbra is szilárdan elkötelezett a párbeszéd és a megbékélés előmozdítása mellett, reményt adva az Izrael és Irán közötti konfliktus békés megoldására” – mondta a HWPL egyik tisztviselője.

A HWPL-ről: A Mennyei Kultúra, Világbéke, Fény Helyreállítása (Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light, HWPL) egy nonprofit szervezet, amely a béke különböző kezdeményezéseken keresztül történő előmozdítása mellett kötelezte el magát, beleértve a párbeszédet, az oktatást és az érdekérvényesítést. A több mint 170 országot átfogó globális hálózatával a HWPL a megértés és az együttműködés hídjainak építésén dolgozik, egy konfliktusoktól és erőszaktól mentes világ felé törekedve. (x)