Új GUINNESS WORLD RECORDS™ – A legtöbb regisztrált véradó több, mint 70 000 véradóval Dél-Koreában

Világ

A koreai önkéntesek bekerültek a GUINNESS Világrekordok Könyvébe™, és megdöntötte a 24 óra alatt legtöbb ember véradónak jelentkezettek számát, mindezt online. Október 1-jén a “WE ARE ONE” ifjúsági önkéntes csoport 24 órán keresztül 71 121 önkéntes online véradói jelentkezést töltött ki, hogy megdöntse a világrekordot.

A 70 000 véradó rekordkihívását azért készítették elő, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára a COVID-19 okozta vérhiány leküzdése érdekében, a “Life ON Youth ON” véradási kampányt folytató koreai ifjúsági szervezet, a We Are One vezetésével.

A WHO által 2022 júniusában közzétett, A Vérbiztonságról és A Vérellátásról Szóló Globális Helyzetjelentés szerint a COVID-19 világjárvány idején minden országot vérhiány sújtott. Szintén 2022 januárjában az Amerikai Vöröskereszt bejelentette, hogy az USA nemzeti vérválsággal néz szembe – az elmúlt több mint egy évtized legsúlyosabb vérhiányával.

A “Red Connect”, Koreai Vöröskereszt hivatalos véradó okostelefonos alkalmazása segítségével az összes önkéntes 24 óra alatt, október 1-jén 8:00 órától október 2-án 8:00 óráig kitöltötte a véradásra vonatkozó kérelmet. Ez körülbelül hétszerese a korábbi, Indiában tartott 10 217-es (8 órás) világrekordnak.

Junsu Hong Úr, a WE ARE ONE vezetője elmondta: “Ez nemcsak az önkéntesek miatt volt lehetséges, hanem a Koreai Vöröskereszt tisztviselői is, akik a vérhiány megoldása érdekében az élen dolgoztak, valamint az informatikai vállalat, amely hatékony véradási alkalmazást fejlesztett ki. Ebben az értelemben nagy jelentőséggel bír. Hiszem, hogy a COVID-19 legyőzhető, ha mindannyian egyek vagyunk” – mondta.

Az idén július 30-án indult WE ARE A ONE augusztus 27. óta folytatja a “70 000 véradás” kampányt. A 11-ig összesen 43 811 ember fejezte be a véradást, és a tervek szerint novemberig 70 000 ember véradása fejeződik be.

A hivatalos nyílvántartás elérhető a GUINNESS Világrekordok Könyve (GUINNES WORLD RECORDS™) weboldalon(x)